Home > Artikel

Horrorklassiekers met huivergarantie voor je Halloweenfeestje

Article header image

Zoek je een stel leuke films voor een Halloweenfeestje of een avondje griezelen op de bank? Deze films laten je heerlijk huiveren en zijn allemaal te streamen!

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Candyman (SkyShowtime)

De eerste Candyman-film blijft toch de beste. Helen Lyle onderzoekt een urban myth in Chicago en ontdekt dat er misschien een kern van waarheid schuilt in het verhaal van Candyman. Uit het brein van horrorschrijver Clive Barker.

Scream (Netflix)

Deze film was eigenlijk een persiflage op de slasherfilm: het soort horrorfilm waarin tieners een voor een ten prooi vallen aan een gestoorde moordenaar die maar niet dood wil. Scream was echter zo enorm succesvol dat hij zelf een van de grote slasher-filmseries in gang zette.

Terrifier (Prime Video)

Clowns zijn eng, killerclowns zijn nog enger en Art the Clown is het engst. Terrifier werd gemaakt voor een appel en een ei, maar door zijn gruwelijke special effects kregen hij zo'n beruchte reputatie dat hij uitgroeide tot een hit. Er zijn al twee vervolgen.

Barbarian (Netflix)

Als je bezoek hebt dat deze film nog niet heeft gezien, is Barbarian de perfecte manier om ze op het verkeerde been te zetten en lekker de stuipen op het lijf te jagen. Het begint met een jonge vrouw die ontdekt dat er al iemand anders in haar Airbnb zit. Wat nu?

Mandy (Prime Video)

Iedereen houdt van Nicolas Cage, en het liefst de Nicolas Cage die alle remmen losgooit en helemaal uit zijn plaat gaat. Wat dat betreft kun je het niet beter treffen dan Mandy. Onder deze lieve titel schuilt een totale nachtmerrie van drugs, geweld, vuur en dood.

The Ritual (Netflix)

Als je meer houdt van subtiele horror moet je beslist deze onopvallende film eens bekijken. Na een traumatisch verlies begint een groep vrienden aan een wandeltocht door de bossen, waar ze op onverwachte en doodenge dingen stuiten.

The Cabin in the Woods (Videoland)

Verrukkelijk is hij, deze meta-horrorfilm die het hele genre tegen het licht houdt. Het begint met een groepje jonge vrienden op vakantie in een afgelegen blokhut (ja, zoals in Evil Dead) maar ondertussen is er iets anders aan de hand. Je kunt hem keer op keer kijken, en hij blijft geweldig.

Hereditary (Videoland)

Met deze film gaf regisseur Ari Aster zijn visitekaartje af als een van de grote horrortalenten van onze tijd. Misschien is zijn opvolger Midsommar nog enger, maar voor Halloween is het duistere Hereditary wel zo geschikt. Een familie kampt met ernstige problemen, die langzaam naar het oppervlak borrelen.

The Babysitter (Netflix)

Is die lieve en aantrekkelijke babysitter Bee echt lid van een satanische sekte? De twaalfjarige Cole kan het niet geloven, maar het bewijs stapelt zich op. Komisch en lekker bloederig, met een heerlijk gekke e hoofdrol van Samara Weaving.

The Autopsy of Jane Doe (Videoland)

Wil je Brian Cox (Logan Roy uit Succession) eens in een heel andere rol zien? In deze relatief onbekende horrorfilm speelt hij een lijkschouwer die samen met zijn zoon de doodsoorzaak van een onbekende vrouw moet vaststellen. Het wordt behoorlijk creepy.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.