Home > Artikel

De Nederlandse slasherfilm Jimmy staat in oktober op Prime Video

Article header image

In Nederland worden voornamelijk matige romantische komedies gemaakt, alleen daarom al is de horrorfilm Jimmy van harte welkom.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Wanneer een vriendin van Dilara (Sonia Eijken), wordt vermoord, keert ze terug naar haar geboortedorp. Ze krijgt het gevoel dat de beruchte dorpsgek Jimmy wraak wil nemen op de vriendinnengroep. Een true crime podcast met Jimmy's stem verschijnt: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat hij achter je aankomt. Na een nieuwe moord tijdens een rave weet Dilara het zeker: zij is het volgende doelwit.

Isa Hoes

In de cast komen we behoorlijk wat bekende gezichten tegen zoals: Rick Paul van Mulligen, Charlie Chan Dagelet, Thijs Boermans en Isa Hoes. 

Hollywood

Jimmy werd gemaakt door regisseur David-Jan Bronsgeest en scenarist/producent Tim Koomen die de film eigenlijk in Hollywood zouden maken. Toen dat door allerlei omstandigheden misliep, maakten ze een Nederlandse versie. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.