Home > Artikel

De leukste nieuwe films en series op Netflix in oktober 2024

Article header image

Oktober is over het algemeen druilerig en regenachtig Perfect weer om eens lekker Netflix aan te zetten. Dit is waar je in oktober naar kan kijken.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

4 oktober 

It's What's Inside

Op de avond voor een bruiloft neemt een groepje vrienden alvast een voorschot op het feest. Als er dan een oude vriend verschijnt met een mysterieus koffertje, wordt het gekker en gekker. De horrorcomedy It's What's Inside is onderweg naar Netflix en de trailer belooft alvast veel goeds. En vreemds. It's What's Inside was zo'n grote sensatie op het Sundance filmfestival dat Netflix 17 miljoen dollar neerlegde voor de rechten. 

4 oktober 

El Hoyo 2

Het eerste deel was een groot succes en na vier jaar volgt nu een vervolg op de Spaanse psychologische horrorfilm over een gevangenis waarin het voedsel voor de gevangenen nogal oneerlijk wordt verdeeld via een bewegend platform. In El Hoyo 2 is het uitgangspunt hetzelfde als in de eerste film maar zijn de hoofdpersonen anders. Er is een mysterieuze leider en een nieuweling die in opstand komt tegen het systeem.  

4 oktober 

Ghostbusters: Frozen Empire

De familie Spengler en stiefvader Gary (Paul Rudd) zijn naar New York verhuisd om de nieuwe officiële Ghostbusters te zijn. En dat is hard nodig ook want er duikt een oergod op die een geestenleger kan creëren en dingen kan bevriezen. Fouteboel dus. 

7 oktober 

The Menendez Brothers

Documentaire over Lyle en Erik Menendez die in 1989 hun ouders doodschoten en sindsdine in de gevangenis zitten. In deze docu doen ze voor het eerst sinds lange tijd hun verhaal. 

11 oktober

Lonely Planet

In de film Lonely Planet speelt Laura Dern een teruggetrokken schrijfster met een writer's block dat ze hoopt kwijt te raken op een prachtige plek in de middle of nowhere in Marokko. Daar ontmoet ze een veel jongere man gespeeld door Liam Hemsworth. De twee worden vrienden en die vriendschap mondt uit in een levensveranderende liefde. 

16 oktober

Sweet Bobby

Documentaire over een hele bijzondere catfish-zaak. Het slachtoffer in Sweet Bobby is radio dj Kirat Assi, die verstrikt raakte in een web van leugens waarbij meer dan 60 verzonnen personages betrokken waren en waar ze tien jaar van haar leven aan zou kwijtraken.

17 oktober 

The Lincoln Lawyer seizoen 3

Advocaat Mickey Haller gaat in het derde seizoen op zoek naar de moordenaar van zijn voormalige cliënt en vriendin Glory Days. Dit seizoen is gebaseerd op het boek The Gods of Guilt van Michael Connelly.

18 oktober 

Woman of the Hour

Tussen 1971 en 1979 vermoordde Rodney Alcala minstens vijf vrouwen en vergreep hij zich aan een onbekend aantal andere slachtoffers. Tussendoor verscheen hij als kandidaat in een datingprogramma op de Amerikaanse tv. Anna Kendrick maakte er een film over waarin ze zelf de hoofdrol speelt.

24 oktober 

Territory

Serie die een soort Yellowstone moet worden, maar dan in Australië. De familie Lawson is eigenaar van het grootste veestation ter wereld. Wanneer er binnen de familie strijd ontstaat over wie de baas is, zien anderen hun kans schoon en komt de familie in de problemen. In de trailer zitten veel cowboyhoeden en koeien.

24 oktober 

Don't Move

In deze thriller heeft een ervaren seriemoordenaar het voorzien op jonge vrouwen. Hij spuit zijn slachtoffers in met een middel dat een verlammende werking heeft. De vrouw die de pech heeft om deze engerd tegen het lijf te lopen heeft twintig minuten om te vluchten voordat haar lichaam het langzaam begint op te geven.

31 oktober 

The Diplomat seizoen 2

Het eerste seizoen van The Diplomat eindigde met een enorme cliffhanger. Eerst ontdekt Kate Wyler (Keri Russell) dat de Britse premier heel wat op zijn kerfstok heeft en daarna was er een ontploffing in het hart van Londen die mogelijk haar echtgenoot Hal (Rufus Sewell) en nog wat anderen had opgeblazen. In het nieuwe seizoen moet Kate de Britse premier ten val zien te brengen en maakt ze kennis met de pittige vicepresident Grace Penn (Allison Janney). 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.