Home > Artikel

Nog geen genoeg van Menéndez-broers? Netflix heeft ook een nieuwe documentaire over de zaak

Article header image

De serie Monsters: The Lyle en Erik Menéndez Story is een flinke hit op Netflx en de streamingdienst doet er nog een schepje bovenop met een documentaire over de broers die hun ouders vermoordden. In The Menéndez Brothers komen Lyle en Erik zelf aan het woord.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

De broers hebben altijd volgehouden dat vader José ze hun hele jeugd gruwelijk seksueel misbruikte, maar daarvoor brak overtuigend bewijs. In de docu komen mensen aan het woord die Lyle en Erik geloven maar ook mensen die hun twijfels hebben bij het verhaal.

Lyle en Erik

Lyle en Erik zelf bellen in vanuit de gevangenis waar ze al sinds 1989  verblijven. Ze zijn respectievelijk 56 jaar en 53 jaar, ouder dan hun ouders ooit zijn geworden. De mannen praten niet vaak met de media dus deze interviews zijn uniek. 

Vrij 

De broers hebben sinds kort weer hoop ooit nog buiten de gevangenismuren te komen omdat er nieuw bewijs over het misbruik is opgedoken. Erik schreef zijn neef Andy Cano acht maanden voor de moorden o.a. het volgende: "I've been trying to avoid dad. It's still happening, Andy, but it's worse for me now. … Every night I stay up thinking he might come in. … I'm afraid. … He's crazy. He's warned me a hundred times about telling anyone, especially Lyle."

Bewijs

En recentelijk stapte er een voormalig lid van de Puerto Ricaanse boyband Menudo naar voren met het verhaal dat hij halverwege de jaren tachtig verschillende malen zou zijn verkracht door José Menéndez. Deze Roy Rossello was toen 14 en 15 jaar oud.  

The Menéndez Brothers staat op 16 oktober op Netflix. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.