Home > Artikel

Anna Kendrick op date met seriemoordenaar in Netflix-film Woman of the Hour

Article header image

Tussen 1971 en 1979 vermoordde Rodney Alcala minstens vijf vrouwen en vergreep hij zich aan een onbekend aantal andere slachtoffers. Tussendoor verscheen hij als kandidaat in een datingprogramma op de Amerikaanse tv. Anna Kendrick maakte er een film over waarin ze zelf de hoofdrol speelt.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Denk je wel eens 'wat een engerd!' bij een van de kandidaten in een datingprogramma? In het geval van Rodney Alcala zou je helemaal gelijk hebben. Deze engerd had een verzameling van meer dan duizend foto's van vrouwen, meisjes en jongens in seksuele poses en minstens een van deze vrouwen heeft hij om het leven gebracht. Een daar bleef het niet bij: Alcala verkrachtte en vermoorde zeker vijf vrouwen en maakte mogelijk meer dan honderd slachtoffers. Sommige zaken werden pas veertig jaar later opgelost.

Woman of the Hour

Bizar genoeg verscheen Alcala in 1978 als een van de kandidaten in The Dating Game, destijds een populair programma op de Amerikaanse tv. Hij won de aflevering, waardoor hij op een date mocht met deelnemer Cheryl Bradshaw. In de film Woman of the Hour speelt Anna Kendrick de rol van Cheryl, een beginnend actrice die nogal enge vibes kreeg van Alcala.

Anna Kendrick

In Woman of the Hour neemt Anna Kendrick niet alleen de hoofdrol voor haar rekening, maar ook de regie. Als Rodney Alcala werd Daniel Zovatto gecast, bekend van Fear the Walking Dead en onlangs nog te zien in The Pope's Exorcist. Op 18 oktober staat Woman of the Hour op Netflix.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.