Home > Artikel

Alle Final Destination-films staan nu op Netflix

Article header image

De filmreeks Final Destination is niet zo bekend als Halloween of The Conjuring, maar voor de horrorliefhebber is hij niet te versmaden. Alle vijf delen van Final Destination staan nu op Netflix. Vooral de tweede en vijfde film zijn echter aanraders.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Eigenlijk was het verhaal van Final Destination bedoeld als een aflevering van The X-Files, de serie waar regisseur James Wong scenario's voor schreef. In plaats daarvan werd het een succesvolle bioscoopfilm, die wereldwijd meer dan honderd miljoen dollar opbracht. er kwamen vier vervolgen, en al die films kun je nu kijken op Netflix.

Final Destination

Alle Final Destination-films draaien om hetzelfde idee: een groepje mensen - meestal malse tieners - wordt door een voorgevoel of visioen van de dood gered. Zo blijft in de eerste film een groepje Amerikaanse scholieren achter op het vliegveld terwijl hun klasgenoten verongelukken op hun vlucht naar Parijs. De Dood laat zich echter niet beetnemen: de achtergebleven tieners hadden moeten sterven, en dus komen ze één voor één op gruwelijke en spectaculaire wijze om het leven. Het zijn deze scènes die de Final Destination-films zo populair maken bij de horrorfans.

Spektakel

De Final Destination-films zijn sterk wisselend in kwaliteit. Nadat het eerste film vooral draaide om het idee, bouwde Final Destination 2 erop door met veel meer humor, spektakel en bizarre ongelukken, die beginnen met een hevige kettingbotsing. De derde film (Final Destination 3) verplaatst de actie naar een pretpark, de vierde (The Final Destination)naar een racebaan en het verrassend leuke vijfde deel gaat over een brug die op instorten staat. Voor veel fans was The Final Destination 5 de kers op de taart. Bij elkaar hebben de vijf films een slordige 667 miljoen dollar binnen geharkt.

Final Destination: Bloodlines

Net als de tieners in de films wil de Final Destination-franchise maar niet sterven. Over een zesde deel is lang gesproken, maar de productie is uiteindelijk echt in gang gezet en het resultaat moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen. Deel vijf krijgt de titel Final Destination: Bloodlines en Tony Todd keert terug in de rol van William Bludworth, de begrafenisondernemer die in diverse eerdere delen opduikt.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.