Home > Artikel

Netflix geeft Monster een derde seizoen over seriemoordenaar Ed Gein

Article header image

Op donderdag 19 september begint op Netflix het tweede seizoen van Monster, de serie die beruchte moordenaars portretteert. Op de voorpremière verklapte bedenker Ryan Murphy dat zijn serie een derde seizoen krijgt met Charlie Hunnam in de rol van seriemoordenaar Ed Gein.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het eerste seizoen van Monster had de onhandige titel Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story en werd in 2022 een verrassend succes op Netflix. Evan Peters kroop - niet letterlijk - in de huid van de onfrisse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die zeker zeventien moorden op zijn geweten had. Het eerste seizoen van Monster hoort bij de tien best bekeken Engelstalige series op Netflix. Seizoen 2 kreeg de titel Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story en volgt de broers uit Beverly Hills die in 1989 hun ouders op brute wijze om het leven brachten.

Monster

Bedenker Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story) weet van geen ophouden en verklapte nog vóór de start van het tweede seizoen op Netflix dat er ook een derde Monster-seizoen komt. De hoofdrol is voor Charlie Hunnam, bekend van de serie Sons of Anarchy en films als Papillon en The Gentlemen. Hunnam zal de rol vertolken van Ed Gein, een grafrover en moordenaar die Amerika schokte toen zijn misdaden in de jaren vijftig aan het licht kwamen.

Ed Gein

Op zoek naar een verdwenen winkeleigenares troffen politieagenten in 1957 in het huis van Ed Gein een akelige verzameling lichaamsdelen aan. Deze waren afkomstig van vrouwen die Gein zelf had vermoord of uit hun graf had gehaald, en hij gebruikte ze voor diverse knutselprojecten. Na de dood van zijn moeder wilde Gein bijvoorbeeld een pak maken zodat hij - letterlijk - in de huid van zijn moeder kon kruipen. De zieke fratsen van Gein vormden de inspiratie voor films als Psycho en The Texas Chainsaw Massacre, maar dat waren in tegenstelling tot Monster geen filmbiografieën over de moordenaar. Wanneer het derde seizoen van Monster in productie gaat is nog niet bekendgemaakt. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.