Home > Artikel

Shogun is de grote winnaar op de Emmy Awards; The Bear grijpt naast de hoofdprijs

Article header image

De Emmy Awards zijn de grootste prijzen in televisieland. Dit jaar was Shogun de grote winnaar op het Emmy-gala in Los Angeles.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de uitreiking van de Primetime Emmy Awards 2024. Een beetje snel na de ceremonie van 2023, maar die moest worden uitgesteld vanwege de Hollywoodstakingen. Daardoor werden de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen dit jaar twee keer uitgereikt. Vader en zoon Eugene en Dan Levy namen de presentatie voor hun rekening.

Shogun

De grote winnaar was dit keer de serie Shogun, die samen met de eerder uitgereikte Creative Arts Emmys uitkwam op een totaal van 18 beeldjes. Dat is een record voor het eerste seizoen van een serie. Hoofdrolspelers Hiroyuki Sanada en Anna Sawai kregen beiden een beeldje.

The Bear vs. Hacks

Ook The Bear deed het goed met prijzen voor hoofdrolspeler Jeremy Allen White en de bijrol van Ebon Moss-Bachrach, maar de grote Emmy voor beste comedyserie ging - heel verrassend - niet naar The Bear maar naar Hacks. Ook hoofdrolspeler Jean Smart uit Hacks ging naar huis met een Emmy. 

Netflix

In Nederland zijn de series Shogun en The Bear van abonneekanaal FX allebei te zien op Disney+. Hacks zie je op HBO Max. Netflix gooide dit jaar hoge ogen met Baby Reindeer, Ripley en The Crown

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.