Home > Artikel

De leukste nieuwe films en series op Netflix in september 2024

Article header image

The Perfect Couple met Nicole Kidman en Liev Schreiber belooft de topserie van september te worden en we hebben ook veel zin in Billionaire Island, Monsters en Uglies. September wordt een topmaand!

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Donderdag 5 september 

The Perfect Couple

The Perfect Couple gaat over Amelia Sachs (Eve Hewson) aan de vooravond van haar huwelijk met de rijke Benji Winbury (Billy Howle) op het chique Nantucket. Zijn moeder Greer Garrison (Nicole Kidman) is een bekende schrijfster. De familie heeft kosten noch moeite gespaard om er de bruiloft van het jaar van te maken, maar de goeie sfeer is snel verknald wanneer een lijk aanspoelt. Liev Schreiber speelt Tag Winbury, de vader van de bruidegom en Dakota Fanning  is ook van de partij. 

Donderdag 5 september

Apollo 13: Survival

Er werd al eens een film met Tom Hanks gemaakt van de dramatische derde maanmissie maar deze documentaire moet het definitieve document worden over Apollo 13. Tijdens de missie was er een explosie in de zuurstoftank waardoor alles mis leek te gaan. Astronaut Jim Lovell sprak toen de woorden. 'Okay Houston, I believe we’ve had a problem' die later verbasterd werden tot 'Houston, we have a problem.' Deze docu laat historische audio-opnames horen en heeft ook nooit eerder vertoond filmmateriaal.'

Vrijdag 6 september

Rebel Ridge

Terry Richmond (Aaron Pierre) rijdt in deze wraakfilm door het plaatsje Shelby Springs, wordt aangehouden en krijgt het aan de stok met de lokale politie. Een corrupte agent steelt zijn geld en de sheriff (Don Johnson) vindt het allemaal prima. Terry probeert het netjes af te handelen, maar als dat niet lukt grijpt hij naar drastische middelen. Dan ontdekken de sheriff en zijn mannen met wat voor kerel ze precies te maken hebben.

Donderdag 12 september

Billionaire Island

Noorse dramaserie over twee steenrijke families die allebei groot zijn geworden in de zalmindustrie. Julie Lange is het hoofd van producent Marlax en zij wil maar een ding; 's werelds grootste zalmproducent worden. Om dat te bereiken plant ze een vijandelijke overname van haar haar lokale rivaal, maar die laat dat niet zomaar gebeuren. 

Donderdag 12 september

Into the Fire: The Lost Daughter

Tweedelige documentaire over de Amerikaanse Cathy Terkanian die in april 2010 een brief van een sociaal werker krijgt met de boodschap dat Aundria, de dochter die ze 35 jaar daarvoor heeft afgestaan, al sinds 1989 vermist is. Vanaf dan staat het leven van Cathy alleen nog maar in het teken van het vinden van haar dochter. Samen met een amateurspeurder en de lokale autoriteiten begint ze aan een 10 jaar durende zoektocht om te ontdekken wat er is gebeurd met de dochter die ze nooit kende. 

Vrijdag 12 september

Uglies

Tally woont in een futuristische wereld waar iedereen op z'n zestiende cosmetische chirurgie moet ondergaan. Dan ontdekt ze dat sommige jongeren ontsnapt zijn aan dit enge regime. Welke beslissing neemt ze voor zichzelf? Joey King speelt de hoofdrol in deze film die is gebaseerd op het gelijknamige young adult sciencefictionboek van Scott Westerfeld.

Vrijdag 13 september

Wicked Little Letters

In deze komedie is de zeer gelovige ongetrouwde Edith Swan (Olivia Colman) nooit getrouwd. Ze woont bij haar ouders en leest in haar vrije tijd bijbelverzen. Haar nieuwe buurvrouw Rose Gooding (Jessie Buckley) is een jonge grofgebekte alleenstaande moeder die door Edith onder haar vleugels wordt genomen. Maar wanneer Edith allemaal obscene brieven in de bus krijgt, denken zij en verschillende van haar plaatsgenoten dat Rose de dader is. Het gaat zelfs zover dat Rose de voogdij over haar dochtertje dreigt te verliezen. Een vrouwelijke politieagent denkt dat de vork anders in de steel zit. 

Donderdag 19 september

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Hoofdpersonen Erik en Lyle Menendez vermoordden in 1989 hun steenrijke ouders, José en Kitty in Beverly Hills. Een onvergeeflijke daad, maar wel eentje met een flinke verzachtende omstandigheid. De broers werden vanaf hun zesde seksueel misbruikt door vader José, hij mishandelde de jongens ook fysiek en mentaal. Volgens de zoons was moeder Kitty geen haar beter. De jury en rechter hielden daar geen rekening mee, Erik en Lyle werden veroordeeld tot levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. In deze serie van Ryan Murphy wordt het verhaal verteld vanuit Erik en Lyle. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.