Home > Artikel

Turbo Review: De actiekomedie The Union met Mark Wahlberg en Halle Berry op Netflix

Article header image

In de actiekomedie The Union speelt Mark Wahlberg een bouwvakker die door zijn oude liefje het spionnenleven wordt ingetrokken.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Verhaal
Mike McKenna (Mark Wahlberg) is zeer tevreden met zijn simpele leventje in New Jersey waarin hij nog bij zijn moeder woont, elke week een nieuwe vrouw mee naar huis neemt en wekelijks een biertje drinkt met zijn vrienden. Tot zijn oude vriendinnetje Roxanne Hall (Halle Berry) na 25 jaar weer in zijn leven komt, hem drogeert en ontvoerd naar Londen om daar met gevaar voor eigen leven de wereld te redden met ingewikkelde spionnendingen. 

Oordeel
The Union begint heel vermakelijk met Mark Wahlberg en Halle Berry die elkaar lekker in het ootje nemen via snedige gesprekjes. Daarna verzandt de film in een dertien in een dozijn spionnenverhaaltje waarin Mike en Roxanne met hun team een apparaat in handen moeten zien te krijgen en daarvoor de halve wereld afreizen en in hele lange achtervolgingen terecht komen. Slecht is The Union dankzij de sterrenkracht van Mark en Halle zeker niet maar iets meer originaliteit had de zaken geen kwaad gedaan. Wat kwalijker is, is dat een zoen ontbreekt! De hoofdpersonages, die gek op elkaar zijn, delen geen enkel kusje uit. En dan blijf je toch wat gefrustreerd achter als kijker. 

Sterren
3 van de 5

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.