Home > Artikel

Turbo Review: De true crime-docu American Murder: Laci Peterson op Netflix

Article header image

Meer dan twintig jaar geleden, op kerstavond, verdween de 8 maanden zwangere Laci Peterson. Haar verdwijning kreeg in de Verenigde Staten ongelooflijk veel bekendheid. Netflix maakte een driedelige documentaire over de zaak.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het verhaal
De 27-jarige Laci werd vier maanden nadat ze als vermist was opgegeven, dood gevonden. Haar echtgenoot Scott Peterson werd gearresteerd voor de moord en kreeg levenslang. De documentaire laat beider families aan het woord over Scott en Laci, je ziet hoe de pers en de politie te werk gingen en hoe Scott (die nog steeds beweert onschuldig te zijn) langzaam maar zeker steeds verdachter werd.

Oordeel
Meestal bevat een true crime-documentaire een aantal verrassende wendingen, maar dat is hier niet het geval. Zeker wanneer je geïnteresseerd bent in true crime, kent dit verhaal geen verrassingen. Wat de reeks toch de moeite waard maakt, is het gebrek aan sensatiezucht en het nog immer rauwe verdriet van de moeder van Laci, haar vriendinnen, de ex-vriendin van Scott en zijn familie die allemaal aan het woord komen.

Sterren
3 van de 5

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.