Home > Artikel

Deze week nieuw op Netflix, HBO Max, Apple TV+, Videoland en Prime Video (12 t/m 18 augustus 2024)

Article header image

Industry seizoen 3, Bad Monkey seizoen 1, Emily in Paris seizoen 4 en Furiosa: A Mad Max Saga. Deze week stikt het van de toffe titels op de streamingdiensten.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Maandag 12 augustus

Black Lotus op Videoland 

Rico Verhoeven speelt special forces-lid Matteo Donner. Matteo voelt zich schuldig omdat zijn goede vriend en collega John bij een actie om het leven is gekomen. Om zijn verdriet te verwerken zwerft hij jarenlang de wereld over om uiteindelijk in Amsterdam terecht te komen. Matteo wil daar de vrouw van John en zijn dochtertje opzoeken maar dat loopt anders dan verwacht omdat het dochtertje is ontvoerd door gangsters. En dus zit er niets anders op voor Matteo dan achter de gangsters aan te gaan. Vervolgens gaat het los op de grachten van Amsterdam met veel explosies, auto-achtervolgingen en vechtscènes. 

Dinsdag 13 augustus 

Industry seizoen 3 op HBO Max

Industry gaat over de veelal jonge werknemers van beleggingsbank Pierpoint en in seizoen drie waagt de bank zich aan ethisch beleggen. Yasmin, Robert  en Eric krijgen te maken met de in de opvallende beursgang van Lumi: een groen technologie-energiebedrijf onder leiding van Sir Henry Muck (Kit Harington).

Woensdag 14 augustus

Bad Monkey op Apple TV+

Hoofdrolspeler Vince Vaughn kruipt in de huid van Andrew Yancy, een agent die uit het politiekorps van Miami is geknikkerd. Yancy heeft een ander baantje gevonden, maar wil dolgraag weer echt politiewerk doen. Als toeristen een menselijke arm uit het water vissen, denkt Yancy dat het om een moordzaak gaat die hij wel even zal oplossen. 

Woensdag 14 augustus

American Murder: Laci Peterson op Netflix

Op kerstavond 2002 gaf de vader van de acht maanden zwangere Laci Peterson zijn dochter op als vermist. De vermissingszaak domineerde maandenlang het nieuws tot haar lichaam werd gevonden in de San Fransisco Bay. Echtgenoot Scott Peterson werd uiteindelijk veroordeeld voor de moord op Laci en haar zoon. Hij houdt tot op de dag van vandaag vol dat hij onschuldig is. In deze driedelige documentaire zijn beelden van verhoren te zien, beelden uit de rechtszaak en interviews met rechercheurs en de moeder van Laci. 

Woensdag 14 augustus

Daughters op Netflix

Documentaire over Angela Patton die haar leven heeft gewijd aan de emancipatie van zwarte meisjes. Zo ontwikkelde ze bijvoorbeeld een initiatief dat Date with Dad heet en waarbij vaders, die achter tralies zitten, een kans krijgen een band op te bouwen met hun dochters.  

Donderdag 15 augustus

Jackpot! op Prime Video

In 2030 komt Katie Lim (Awkwafina) naar Hollywood in de hoop op een acteercarrière. Als ze bij toeval het winnende lot in de grote loterij vindt, is ze haar leven niet meer zeker. Ze moet zien te overleven tot zonsondergang, en krijgt daarbij hulp van Noel Cassidy (John Cena). In ruil voor een deel van de prijs is Noel bereid om alles te doen om te zorgen dat Katie de eindstreep haalt. Het idee van een dodelijke loterij klinkt misschien grimmig, maar in de film Jackpot! valt er vooral veel te lachen.

Donderdag 15 augustus

Emily in Paris seizoen 4 op Netflix

Emily is niet meer met Alfie maar ook niet met Gabriel, dus op papier is ze single, al wordt er wel gezoend met beide heerschappen. Emily maakt ook ruzie met o.a. Camille en wat betreft mode is het weer watertanden. De laatste vijf afleveringen van het vierde seizoen staan op 12 september op Netflix.  

Donderdag 15 augustus 

Madame Web op Netflix

Dakota Johnson speelt Cassandra Web, een ambulancebestuurder die op een dag in ijskoud water terecht komt. Wanneer ze weer boven komt, heeft ze een superkracht: Cassandra krijgt visioenen over de toekomst waardoor ze vreselijke gebeurtenissen kan voorkomen. Deze superheldenfilm waarin ook Sydney Sweeney te zien is, werd afgefakkeld door recensenten en was flop in de bios. Je kunt op Netflix kijken of ie echt zo slecht is. 

Donderdag 15 augustus

Lost seizoen 1 t/m 6 op Netflix

Jack Shephard (Matthew Fox) wordt gedesoriënteerd wakker in een jungle en volgt een golden retriever door de bamboe. Hij komt uit op een strand en ziet daar het wrak van het vliegtuig waarmee hij onderweg was van Sydney naar Los Angeles. In de afleveringen daarna zien we in flashbacks van wat er precies is gebeurd en wordt duidelijk dat alle overlevenden een groot geheim bij zich dragen. Iedereen die twintig jaar geleden de pilot zag, was verkocht en moest koste wat kost zien hoe het verder ging met Jack, Kate, Sawyer, Hurley, Boone en de rest en met welk mysterie zij te maken kregen. Alle seizoenen komen nu naar Netflix. 

Vrijdag 15 augustus

Furiosa: A Mad Max Saga op HBO Max

De wereld is ten onder gegaan en de jonge Furiosa (Anya Taylor-Joy) wordt meegenomen uit de Green Place of Many Mothers naar Warlord Dementus, (Chris Hemsworth). Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis. Furiosa kreeg geweldige recensies en is dus nu al te streamen.

Vrijdag 16 augustus 

The Union op Netflix 

Mike en Roxanne waren liefjes op de middelbare school, maar hebben al heel lang geen contact meer. Als ze elkaar weer ontmoeten op een schoolreünie ontdekt Mike dat Roxanne tegenwoordig een heel spannende baan heeft als geheim agent. Roxanne besluit Mike te rekruteren en sleept hem mee in een hachelijk avontuur. Mark Wahlberg en Halle Berry spelen de hoofdrollen in deze actiekomedie.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.