Home > Artikel

Cate Blanchett in het nauw in Alfonso Cuaróns nieuwe miniserie Disclaimer

Article header image

Journalist Catherine Ravenscroft heeft haar carrière gebouwd op het aan de kaak stellen van de misstappen van anderen. Als iemand een boek schrijft dat Catherines eigen geheimen onthult, is ze in alle staten. De serie Disclamer met Cate Blanchett en Kevin Kline is geregisseerd en geschreven door Alfonso Cuarón (Roma).

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Wat de streamingdienst van Apple aan abonnees tekort komt, compenseert het met ambitie. Voor de nieuwe miniserie Disclaimer tastte Apple TV+ diep in de zak om een regisseur en twee hoofdrolspelers met een Oscar op hun naam aan het werk te kunnen zetten. Eigenlijk moeten we zeggen 'een of meer Oscars', want regisseur en scenarist Alfonso Cuarón (Gravity, Roma) heeft er inmiddels al vijf en hoofdrolspeelster Cate Blanchett heeft twee Oscars op haar naam. Haar tegenspeler Kevin Kline heeft één zo'n beeldje op de schoorsteenmantel.

Disclaimer

In de miniserie Disclaimer speelt Cate Blanchett de rol van journalist Catherine Ravenscroft, die haar reputatie te danken heeft aan het aan de kaak stellen van misstanden. Dan verschijnt er echter een boek van een onbekende auteur waarin Catherine duidelijk haar eigen verhaal herkent. Het boek onthult haar duisterste geheimen, zodat Catherine als een dolle op zoek moet naar de schrijver voordat haar privéleven wordt verwoest. 

Apple TV+

Andere rollen in Disclaimer zijn voor Sacha Baron Cohen (Borat) als Catherines man Robert en Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog) als haar zoon Nicholas. Op 11 oktober verschijnen de eerste twee afleveringen op Apple TV+ en de overige vijf volgen in de weken daarna.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.