Home > Artikel

Twintig jaar later gaat City of God verder als tv-serie

Article header image

In 2002 leek de Braziliaanse film City of God (Cidade de Deus) een kanshebber voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Het misdaaddrama werd een hit in de filmhuizen en verschijnt regelmatig in de lijstjes van beste films aller tijden. De makers pakken de draad weer op in de tv-serie City of God: The Fight Rages On.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

De film City of God is een kroniek van een sloppenwijk in Rio de Janeiro. De film beslaat een periode tussen eind jaren 60 en begin jaren 80. Het verhaal draaide grotendeels om de strijd tussen twee drugsdealers en veel acteurs waren in feite zelf favela-bewoners.

City of God

Een van de personages uit City of God, fotograaf Rocket, gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe serie City of God: The Fight Rages On, die deze zomer van start gaat op HBO Max. Rocket wordt gespeeld door dezelfde acteur, Alexandre Rodrigues, en blikt in flashbacks terug op zijn leven. Ook andere personages keren terug in deze zesdelige serie, die opnieuw veel acteurs uit de favela's haalde.

The Fight Rages On

Onderstaande trailer geeft een eerste impressie van City of God: The Fight Rages On. De eerste aflevering verschijnt op 25 augustus op HBO Max.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.