Home > Artikel

De leukste nieuwe films en series op Netflix in augustus 2024

Article header image

Netflix heeft een paar hele spannende films en series op het programma staan. De hoogtepunten: een nieuw seizoen The Umbrella Academy, de actiekomedie The Union en natuurlijk een nieuwe reeks van Emily in Paris.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Donderdag 1 augustus

A Good Girl's Guide to Murder

Vijf jaar geleden verdween Andie Bell uit het Engelse plaatsje Little Kilton spoorloos. Kort daarna stapte haar vriend Sal Singh uit het leven en daarom ziet de politie hem als dader. Zaak opgelost! Niet volgens Pippa. De slimme zeventienjarige denkt dat de echte dader nog op vrije voeten is. Ze wordt vrienden met Sals jongere broer Ravi en gaat op onderzoek. De nieuwe Netflix-serie A Good Girl's Guide to Murder is gebaseerd op het young adult-boek van Holly Jackson. Emma Myers speelt de hoofdrol, zij werd bekend als de dromerige Enid Sinclair in de serie Wednesday.

Donderdag 1 augustus

The Persian Version

Het grootste deel van de film speelt zich af in de jaren '00 in New York. Leila  (Layla Mohammadi) is een filmmaakster van in de twintig die vrij bloot naar een Halloweenfeestje gaat. Ze is lesbisch, maar raakt daar zwanger van een man in vrouwenkleren. Met haar moeder Shireen (Niousa Noor) heeft ze geen contact. Shireen is conservatief en wil niet accepteren dat haar dochter lesbisch is. We gaan in de film ook terug naar de jaren zestig in Iran waar het er een stuk serieuzer aantoe gaat. Shireen is nog maar 13 jaar als ze wordt uitgehuwelijkt aan een 22-jarige dokter. Niet lang daarna is ze zwanger en dan wordt duidelijk waarom het gezin in geëmigreerd. 

Vrijdag 2 augustus 

The Piper

Horrorfilm over Melanie, een dwarsfluitiste die druk is om haar plekje in het orkest van de bekende dirigent Gustafson probeert te bemachtigen. Als aan de vooravond van een belangrijk concert de briljante componiste Katherine overlijdt, is er een probleem omdat zij net bezig was met een concerto dat op de bewuste avond gespeeld moet worden. Melanie krijgt de kans van haar leven wanneer haar gevraagd wordt het muziekstuk af te maken. Maar gaandeweg ontdekt Melanie dat er iets raars aan de hand is met de muziek van Katherine. Die kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Melanie gaat onderzoeken wat er precies aan de hand is. 

Woensdag 7 augustus

Love is Blind UK

Love is Blind volgt ook in Engeland dezelfde route als het deed in alle andere landen waar de realityreeks al gemaakt werd. 30 vrijgezellen gaan de pods in alwaar ze elkaar niet kunnen zien maar wel kunnen horen. Daar hopen ze de liefde van hun leven te vinden op basis van inhoud in plaats van uiterlijk. Wanneer ze besluiten zich te verloven, zien ze elkaar voor het eerst en dan moet nog maar blijken of liefde werkelijk blind is.

Woensdag 7 augustus

Secret World of Sound

In alweer het vijfde project van David Attenborough voor Netflix gaat het helemaal over de geluiden waarmee dieren communiceren. 

Donderdag 8 augustus

The Umbrella Academy seizoen 4

Het vierde en laatste seizoen van The Umbrella Academy krijgt maar zes afleveringen en is daarmee wat korter dan de eerdere drie. Opnieuw wordt er in dit seizoen een alternatieve tijdlijn verkend. Alle bekenden gezichten uit de eerdere seizoenen, onder wie Elliot Page en Tom Hopper,  zijn in deze afsluitende afleveringen weer van de partij. Nieuwe spelers in de serie zijn Nick Offerman (DEVSParks and Recreation), Megan Mullally (Will & Grace) en David Cross (Arrested Development).

Woensdag 14 augustus

Worst Ex Ever

Bloed, geweld, stalken, het komt allemaal naar voren in de vier verhalen die de serie laat zien. Maar aangezien de slachtoffers zelf ook hun verhaal doen, heeft zo te zien iedereen de relaties in kwestie gelukkig wel overleefd. Volgens de makers is de serie gemaakt rondom het universele gevoel van je afvragen hoe goed je je partner nu echt kent. 'En dat levert schokkende verhalen over verraad, geweld en bedrog op'.

Donderdag 15 augustus

Emily in Paris seizoen 4

Emily is niet meer met Alfie maar ook niet met Gabriel, dus op papier is ze single, al wordt er wel gezoend met beide heerschappen. Emily maakt ook ruzie met o.a. Camille en wat betreft mode is het weer watertanden. De laatste vijf afleveringen staan op 12 september op Netflix.  

Donderdag 15 augstus

Madame Web

Zelden werd een film in de pers zo afgefakkeld als Madame Web. En als je een abonnement hebt op Netflix kun je met eigen ogen zien zien of de superheldenfilm met Dakota Johnson en Sydney Sweeney echt niet de moeite waard is.  

Vrijdag 16 augustus

The Union

Mike en Roxanne waren liefjes op de middelbare school, maar hebben al heel lang geen contact meer. Als ze elkaar weer ontmoeten op een schoolreünie ontdekt Mike dat Roxanne tegenwoordig een heel spannende baan heeft als geheim agent. Roxanne besluit Mike te rekruteren en sleept hem mee in een hachelijk avontuur. In de actiecomedy The Union zie je bekende gezichten als Mike Colter, Jackie Earle Haley en J.K. Simmons, maar natuurlijk gaan de Netflix-abonnees vooral kijken voor Mark Wahlberg en Halle Berry, die allebei al de nodige actiefilms onder de riem hebben.

Vrijdag 23 augustus

Incoming

Highschool komedie over vier brugklassers die naar hun eerste high school-feest gaan. En daar komt natuurlijk veel alcohol, chaos en meisjes bij kijken.

Donderdag 29 augustus

KAOS

Kaos is een moderne serieversie van de Griekse mythologie met Jeff Goldblum als Zeus die op een paradijselijke plek vertoeft in zijn mooie trainingspak met een dik goud horloge om. Zeus heeft geen enkele zorg en dat het met de mensheid beneden een stuk minder pico bello gaat, zal hem verder een rotzorg zijn. Tot hij op een ochtend wakker wordt met een rimpel op zijn voorhoofd. Zeus ziet dat als een teken van zijn naderende ondergang en raakt daar totaal paranoïde en zelfdestructief van. Maar de koning der goden heeft niet helemaal ongelijk, zijn voormalige vriend, nu gevangene, Prometheus, smeedt een plan om hem ten val te brengen.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.