Home > Artikel

Jessica Alba scoort - ondanks klachten - dikke Netflix-hit met Trigger Warning

Article header image

De actiefilm Trigger Warning met Jessica Alba in de hoofdrol als commando is de best bekeken film wereldwijd. Maar de rolprent roept ook nogal wat aversie op.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

En dan gaat het vooral om de openingsscène waarin een Amerikaans Special Forces team in een auto van een hulporganisatie rondrijdt om zo Syrische militanten om de tuin te leiden.

Boycott

Een post op X/Twitter die de scène veroordeelt kreeg zelfs 65.000 likes 'Boycott this racist ass movie that normalises Americans hiding in aid trucks to shoot and murder Arabs. Does this sound familiar to anyone?' stond er te lezen.

Hit

En meer mensen merken op dat het hier om een oorlogsmisdaad gaat en dat niemand de film zou moeten bekijken. Maar Trigger Warning wordt allesbehalve geboycot. De film is ondanks de oproepen en de vreselijke recensies juist een enorme hit die in vele landen (ook in Nederland) boven aan de hitparade staat. 

Jessica Alba

Overigens is de rest van Trigger Warning een stuk minder omstreden. In de wraakfilm gaat Jessica Alba na de dood van haar vader terug naar de Verenigde Staten waar ze te maken krijgt met een enge extreem rechtse politicus. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.