Home > Artikel

Las Azules: Mexicaanse politievrouwen jagen op een seriemoordenaar

Article header image

Ook Apple ontkomt er niet aan: lokale series en films op streamingdienst Apple TV+. De Spaanstalige serie Las Azules belooft wel leuk te worden. Het verhaal volgt vier vrouwen die zich begin jaren 70 aanmelden bij het eerste vrouwelijke onderdeel bij de Mexicaanse politie.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

In 1971 besluiten María, Gabina, Ángeles en Valentina bij de politie te gaan. Dat was tot dat moment een exclusief mannenberoep in Mexico, maar een nieuw politieonderdeel moet daar verandering in brengen. De dames krijgen flitsende blauwe uniforms aangemeten en gaan de straat op, maar al snel ontdekken ze dat ze niet meer zijn dan een publiciteitsstunt. De politieleiding wil namelijk graag de aandacht afleiden van een groot probleem: een seriemoordenaar die ze maar niet te pakken krijgen.

Las Azules

Omdat ze het helemaal niet zien zitten om alleen als etalagepop te dienen, besluiten de vier vrouwen in Las Azules zelf achter de seriemoordenaar aan te gaan. De hoofdrollen in de nieuwe Apple TV+ serie worden gespeeld door Bárbara Mori, Amorita Rasgado, Ximena Sariñana en Natalia Téllez.

Datum

Het tiendelige misdaaddrama Las Azules gaat op 31 juli van start met een dubbele aflevering. Daarna zie je wekelijks een nieuwe aflevering op Apple TV+.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.