Home > Artikel

Turbo Review: de serie Presumed Innocent is lang niet perfect maar wel vermakelijk

Article header image

Nooit eerder was Jake Gyllenhaal te zien in een serie. Tot nu op Apple TV+. Hij koos voor Presumed Innocent, een boek dat in 1990 al eens werd verfilmd met Harrison Ford in de hoofdrol.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het verhaal
Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal) is hoofdaanklager in Chicago. Hij heeft een leuke vrouw en twee kinderen. Op een dag krijgt hij een telefoontje dat zijn collega-aanklager Carolyn Polhemus (Renate Reinsve) op gruwelijke wijze is vermoord. En wanneer dan naar boven komt dat Rusty en Carolyn een hele hete verhouding hadden en dat Rusty Carolyn zo'n beetje stalkte, komt de verdenking al snel op hem te liggen. Hij wordt vervolgd door zijn collega Tommy Molto (Peter Sarsgaard), die een vreselijke hekel aan hem heeft. En zo wordt de aanklager aangeklaagd. 

Oordeel
De film met Harrison Ford was al prima, dus een remake van de hand van David E. Kelley was niet echt nodig, aan de andere kant is een lekkere rechtbankthriller (daar worden er tegenwoordig te weinig van gemaakt) nooit weg, zeker niet als het met zulke goeie acteurs als in deze serie gebeurt. Het is sowieso altijd fijn om Jake Gyllenhaal te zien, en hier zet hij heel overtuigend een getergde, wanhopige man neer in wiens onschuld je als kijker maar al te graag wil geloven. Ondanks dat de emoties en de spanning hoog oplopen, word je als kijker nooit helemaal meegetrokken in de tikje afstandelijke serie, maar al met al kijkt deze versie van Presumed Innocent toch makkelijk weg omdat je maar een ding wil weten: deed ie 't of deed ie 't niet? 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.