Home > Artikel

Wat is er aan de hand met de Netflix-serie 3 Body Problem?

Article header image

Nadat het eerste seizoen van 3 Body Problem op Netflix verscheen, bleef het lange tijd akelig stil. Nu Netflix belooft dat er 'extra afleveringen' van de serie komen, zijn de fans er bepaald niet gerust op.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

De sciencefictionserie 3 Body Problem is de verfilming van een boekentrilogie. In het eerste seizoen wordt al een boel verteld, maar het echte vuurwerk moet nog komen: de aarde weet namelijk dat er over vier eeuwen een buitenaardse invasie aan zit te komen. Om de rest van het verhaal te vertellen zijn nog zeker wel twee seizoenen nodig. Na de première van het eerste seizoen liet de  aankondiging van seizoen twee echter op zich wachten. En wachten.

Meer afleveringen

Nu dan eindelijk is er duidelijkheid dat Netflix 3 Body Problem niet heeft gecanceld - iets waar de streamingdienst berucht om is. Netflix belooft dat er "meer afleveringen" komen, "om het verhaal af te ronden". Verder doet Netflix geen uitspraak over het aantal seizoenen of zelfs het aantal episodes dat de abonnees nog tegoed hebben. Showrunners David Benioff, Dan Weiss en Alexander Woo zeggen er vertrouwen in te hebben dat ze de serie mogen afmaken zoals ze voor ogen hebben, maar 'vertrouwen' is natuurlijk iets anders dan een harde toezegging. Ook de mededeling dat Netflix de serie wil afronden is eigenaardig en doet vermoeden dat er haastig een eind aan wordt gebreid.

Jaren wachten

Momenteel zeggen Benioff, Weiss en Woo dat ze bezig zijn met het schijven van de nieuwe afleveringen, en dat dit wel enige jaren in beslag gaat nemen. Voorlopig hoeven de fans zich dus niet op een snel vervolg te verheugen. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.