Home > Artikel

5 series die lijken op Baby Reindeer

Article header image

Baby Reindeer begon op Netflix als een kleine en obscure serie maar dankzij mond op mondreclame groeide de reeks uit tot een wereldwijde megahit. Als je Baby Reindeer gebinged hebt en je wil meer van zulks dan hebben wij een leuk lijstje voor je.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Baby Reindeer volgt de worstelende comedian Donny terwijl hij wordt gestalkt door een vrouw die Martha heet. Later in de serie wordt duidelijk dat Richard ook nog een misbruikverleden heeft. Donny wordt gespeeld door Richard Gadd die het allemaal zelf meemaakte.

Beef op Netflix

Danny (Steven Yeun) en Amy (Ali Wong) zijn totale tegenpolen die in een verhitte verkeersruzie terecht komen die steeds meer uit de hand loopt. Beef is een donkere, soms cynische, maar ook grappige en ontroerende serie over twee mensen die van binnen diep ongelukkig zijn en elkaar gebruiken om iets van hun leven te maken. Dat klinkt deprimerend maar is dat gek genoeg niet.

Swarm op Prime Video

Helemaal weg zijn van een beroemde ster is leuk, maar sommige fans gaan daarin veel te ver. De verering van Beyoncé diende als inspiratie voor de Duitse miniserie Swarm. De jonge Dre is volledig in de ban van de grote popster Ni'Jah. Nadat ze al haar geld uitgeeft aan kaartjes voor een concert begint ze langzaam de grip op de werkelijkheid te verliezen. Voor de mensen met wie ze in aanraking komt loopt dat niet goed af.

Ripley op Netflix

Deze prachtig gemaakte zwart-wit serie is een psychologische thriller over een man die alles doet om te krijgen wat hij wil, inclusief moord. En wat Thomas Ripley wil is het leven leiden van de rijke Dickie Greenleaf. Andrew Scott speelt met verve de rol van sociopaat die een soort gewelddadige versie is van Martha uit Baby Reindeer. De serie speelt zich af tegen de achtergrond van wonderschone plekken in Italië. 

Chloe op Prime Video

De Britse serie Chloe probeert in het brein van een stalker te kruipen. In dit geval gaat het om Becky (Erin Doherty) die geobsedeerd is door haar jeugdvriendin Chloe, die het leven leidt waar Becky alleen maar van kan dromen. Dat is tenminste wat Becky op social media ziet. Wanneer Chloe overlijdt, neemt Chloe een valse identiteit aan en infiltreert ze in de vriendengroep van Chloe om diens plek in te nemen. 

I May Destroy You op HBO MAX

Baby Reindeer gaat niet alleen over stalking maar ook over seksueel misbruik en hoezeer dat van invloed kan zijn op de persoonlijkheid van het slachtoffer. In I May Destroy You speelt Michael Coel (die de serie ook schreef) de getalenteerde schrijver Arabella die zich na een dronken en stoned avondje uit realiseert dat ze is verkracht. Ze probeert uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Dit klinkt bloedserieus, maar wees gerust, er valt ook genoeg te lachen in deze Britse serie. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.