Home > Artikel

Verzoekje van de maker van Baby Reindeer: stop met googelen naar de personages

Article header image

Richard Gadd, de maker van Baby Reindeer, wil je iets vragen. Kun je alsjeblief stoppen met googelen om de echte mensen achter de personages in zijn serie te achterhalen? Baby Reindeer is wel gebaseerd op ware feiten, maar niet bedoeld om iemand aan de schandpaal te nagelen.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Komiek Richard Gadd is bedenker, schrijver en producer van Baby Reindeer, waarin hij ook de hoofdrol van Donny speelt. In de serie kaart hij enkele behoorlijk nare dingen aan die hemzelf zijn overkomen, zoals de jarenlange stalking door een geobsedeerde vrouw en de grooming door een mentor die hem seksueel misbruikt. Baby Reindeer toont personages die gebaseerd zijn op echte mensen, maar ze hebben andere namen.

Baby Reindeer

Fans van de serie hebben zich na het kijken op het internet gestort en Gadds kennissennetwerk uitgeplozen om te zien wie de werkelijke personen zijn die schuilgaan achter de personages. Enkele van hen hebben op social media zelfs vermeende daders aangewezen.

Valselijk beschuldigd

Richard Gadd en hoofdrolspeelster Jessica Gunning, die de rol van Martha speelt, hebben de fans daarom opgeroepen daarmee te stoppen. Er zijn mensen valselijk beschuldigd en een van hen, een vriend van Gadd, heeft zelfs de politie ingeschakeld. "Als je fan bent van de serie, hou het dan bij het verhaal van Martha en Donny en hang niet de detective uit om iemands ware identiteit te achterhalen", zegt Gunning. Ze noemt wat er nu gebeurt "triest" en "helemaal niet waar het de serie om te doen is".

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.