Home > Artikel

Wanneer kunnen we de onthullende documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV streamen?

Article header image

In de jaren negentig was tv-zender Nickelodeon razend populair onder jonge tieners dankzij series als The Amanda Show, iCarly en Victorious. Maar achter de schermen gebeurden dingen die het daglicht niet konden verdragen. Dat is te zien in de tweedelige documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Cast en crew van o.a. bovengenoemde series vertellen dat het vooral Dan Schneider, de grote man achter de zender, was die zich onheus gedroeg. 

Pindakaas

Schneider vroeg bijvoorbeeld voortdurend aan vrouwelijke crewleden om schoudermassages. Maar er was meer aan de hand met meerdere daders. Een acteur werd halfnaakt ingesmeerd met pindakaas om daarna te worden afgelikt door honden.

Fysiek misbruik

Tienermeisjes werden met water of slijm ondergespoten in hun gezicht, er werden naaktfoto's gestuurd aan jonge meisjes en er was sprake van fysiek misbruik. Een van de kindsterretjes van toen vertelt daar nu voor het eerst over. 

April

In de VS is de documentaire al te zien maar wij moeten nog even geduld hebben. Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV is vanaf 29 maart te zien op Discovery+ en HBO MAX.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.