Home > Artikel

Deze week nieuw op Netflix, Videoland, Apple TV+ en SkyShowtime (19 t/m 25 februari 2024)

Article header image

Apple TV+ presenteert een spannende sf-serie, Videoland heeft een spectaculaire documentaire over de gijzeling in de Apple Store gepland en de grofgebekte beer Ted heeft een eigen serie op SkyShowtime.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Woensdag 21 februari

Messi's World Cup: The Rise of a Legend op Apple TV+

Ook zonder winst op het WK was de carrière van Messi al behoorlijk geslaagd, maar het vasthouden van de de Jules Rimet-trofee was natuurlijk wel een hoogtepunt in het bestaan van Lionel Messi. In deze vierdelige documentaire komt de hele interlandcarrière van de Argentijn aan bod, inclusief alle vijf deelnames aan het WK. Messi zelf, zijn teamgenoten van het Argentijnse elftal, bondscoaches en fans komen aan het woord. De makers beloven ook achter de schermen-beelden van het Argentijnse elftal op het WK.

Woensdag 21 februari 

Constellation op Apple TV+

Noomi Rapace spelt astronaut Jo die, na een ongeluk in de ruimte, terugkeert op aarde. Aldaar ontdekt ze dat er hele belangrijke momenten uit haar leven niet gebeurd zijn. Jo zet alle op alles om terug te vinden wat ze kwijt is geraakt. 

Woensdag 21 februari

Can I Tell You a Secret? op Netflix

In januari 2022 kreeg Matthew Hardy een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd, de hoogste straf ooit uitgedeeld voor stalking in het Verenigd Koninkrijk. Hardy maakte nep-social media accounts aan waarna hij vrouwen benaderde met de vraag: 'can i tell you a secret?'. Daarna vertelde hij dat er verhalen over hen de ronde gingen. Verhalen die totale verzinsels waren. Hij hield zijn gestalk jarenlang vol bij tientallen vrouwen, een ravage aanrichtend. 

Donderdag 22 februari

De gijzeling in de Apple Store op Videoland

Precies twee jaar geleden werd een klant in de Apple Store op het Leidseplein gegijzeld. Deze docu is een reconstructie met exclusieve beelden van de bodycam van de gijzelnemer en geluidsopnames die van minuut tot minuut vertellen wat er op de bewuste avond in het Hirsch gebouw gebeurde. Maakster Roos Gerritsen sprak ook met de politie, de EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) en slachtoffers van de idiote gijzelingsactie die uiteindelijk alleen het leven kostte aan de gijzelnemer zelf.

Donderdag 22 februari

Ted seizoen 1 op SkyShowtime

Prequel-serie van de Ted-films waarin de grofgebekte Ted (Seth MacFarlane) de beer thuis in Framingham, Massachusetts woont met zijn beste vriend, de zestienjarige John Bennett, diens ouders Matty en Susan en nicht Blaire. Samen met John begint Ted aan zijn eerste schooljaren. Natuurlijk doet hij dat met een waterpijp in de hand. 

Donderdag 22 februari 

Avatar: The Last Airbender op Netflix

De naties Water, Aarde, Vuur en Lucht leefden ooit in harmonie met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie de Luchtnomaden uitroeide: de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar zich nog steeds niet heeft vertoond, heeft de wereld alle hoop verloren. Die hoop komt toch terug wanneer Aang (Gordon Cormier), een jonge Air Nomad - en de laatste van zijn soort - ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen.

Vrijdag 23 februari

Mea Culpa op Netflix

Kelly Rowland speelt  advocate Mea (woordgrap) die de van moord beschuldigde kunstenaar Zyair Malloy (Trevante Rhodes) verdedigt. Zyair ontkent niet alleen dat hij zijn vriendin heeft vermoord, hij heeft ook nog eens flinke spierballen en dus begint Mea, die in een slecht huwelijk zit, een affaire. Maar dan gaat ze twijfelen, heeft Zyair het niet gewoon wel gedaan?

Vrijdag 23 februari

Formula 1: Drive To Survive seizoen 6 op Netflix

Max Verstappen domineerde het race-seizoen dus hij komt ongetwijfeld voorbij in dit nieuwe seizoen. Verder was het een seizoen zonder al te veel drama. Maar waarschijnlijk komen de volgende zaken aan bod: Mercedes en hun beroerde auto, Oscar Piastri en Logan Sargeant die hun debuut maakten, de terugkeer van Daniel Ricciardo en de fratsen van Fernando Alonso. 

Vrijdag 23 februari

The Indrani Mukerjea Story: Buried Truth op Netflix

In April 2012, zou de 25-jarige Sheena Bora in een auto zijn gewurgd door haar moeder Indrani Mukerjea (een beroemdheid in India) met hulp van chauffeur Shyamvar Rai en haar ex-man former Sanjeev Khanna, de stiefvader van Sheena. De zaak kwam aan het licht toen de chauffeur zijn betrokkenheid bekende toen hij in 2015 werd opgepakt voor een andere zaak. Er kwamen vervolgens allemaal familiegeheimen boven water. Indrani Mukerjea gaf zelf ook een interview aan de documentairemakers. 

Vrijdag 23 februari

A Traves de Mi Ventana 3: A Traves de Tu Mirada op Netflix

Het laatste deel uit de romantische trilogie over de liefde tussen Raquel en Ares die elkaar ondanks al het gedoe in hun familie maar niet kunnen vergeten. Zou er dan toch een happy end komen?

Vrijdag 23 februari

Entrevías seizoen 3 op Netflix

De eerste twee seizoenen over oorlogsveteraan Tirso Abantos (José Coronado) die er alles voor over om zijn 17-jarige kleindochter Irene te beschermen tegen drugsdealers in Madrid waren een doorslaand succes. Dit is het derde seizoen en er komt ook nog een vierde reeks. 

Zaterdag 24 februari

Gran Turismo: Based on a True Story op Netflix

Jann Mardenborough was gek op het racespelletje Gran Turismo en deed in 2011 mee aan de Nissan GT Academy, een wedstrijdje in het PlayStation-spel Gran Turismo gesponsord door Nissan en Sony. De winnaar kreeg de kans om een professioneel autocoureur te worden. Mardenborough, die jarenlang op zijn jongenskamertje Gran Turismo had gespeeld, versloeg 90.000 andere gamers en won. En zo werd hij -tegen alle verwachtingen in- een echte coureur. Geri Halliwell speelt de moeder van Jann. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.