Home > Artikel

Turbo Review: Het vierde seizoen van True Detective is een schot in de ijskoude roos

Article header image

Het eerste seizoen van True Detective was een openbaring. Woody Harrelson en Matthew McConaughey die in de bloedhitte van Louisiana moorden oplosten terwijl er tegelijkertijd existentiële vragen werden gesteld. Seizoen 2 en 3 waren een stukje minder maar met True Detective: Night Country is de reeks weer terug op het oude niveau.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Verhaal
Rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) onderzoeken de verdwijning van acht medewerkers van een onderzoeksstation in het afgelegen plaatsje Ennis in Alaska. Er is ook een link met de onopgeloste moord op de inheemse Annie. Danvers en Navarro krijgen te maken met bovennatuurlijke zaken en hebben intussen ook nog wat ingewikkelde privé-zaken op te lossen. Wat niet helpt is dat het bijna voortdurend donker is in Ellis. Het is die tijd van het jaar. En oh ja, de twee rechercheurs mogen elkaar totaal niet. 

Oordeel
Net als seizoen 1 is deze reeks van True Detective een perfecte combinatie van moordmysterie, bovennatuurlijke verschijnselen, horror en maatschappijkritiek. Jodie Foster is zoals altijd fantastisch, waarom zien we deze vrouw niet vaker in series? En Kali Reis geeft haar in haar eerste tv-rol goed partij. Dit seizoen van True Detective is griezelig, spannend, dreigend, sfeervol en fantastisch en net zo goed of misschien zelfs beter dan het eerste seizoen. 

Sterren 
5 van de 5

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.