Home > Artikel

Alles wat we weten over Stranger Things seizoen 5 op Netflix

Article header image

Netflix heeft bekendgemaakt dat het werk aan Stranger Things seizoen 5 eindelijk van start is gegaan. Wat kunnen we verwachten van het laatste deel van de populaire serie?

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het zit de fans van Stranger Things niet erg mee. Het vierde seizoen werd ernstig vertraagd door corona en het vijfde duurt eindeloos lang om te maken vanwege de stakingen in Hollywood. Maar nu is er dan eindelijk begonnen met het slotstuk.

The Upside Down

In seizoen 5 moeten onze vrienden nog steeds zien af te rekenen met slechterik Vecna. Op het einde van seizoen 4 maakten de jonge helden uit Hawkins zich klaar voor een laatste gevecht met de Upside Down, de plek waar alle demonen wonen. De gebroeders Duffer, die de serie bedachten en schrijven hebben ook al laten weten dat alles in seizoen 5 om Will draait.Vec

Tijdsprong

Vanwege alle vertragingen in de opnamen kunnen we ook een tijdsprong verwachten. Het duurde bijna drie jaar voordat seizoen 4 was gemaakt en nu seizoen 5 ook al zo veel tijd in beslag neemt, zijn de Eleven, Will, Mike, Max, Dustin en de rest een stuk ouder geworden. Bijna alle acteurs zijn al boven de 18, terwijl ze in de serie nog middelbare scholieren spelen.

Linda Hamilton

Alle oude bekenden keren terug in het laatste seizoen en Linda Hamilton komt de cast versterken. Zij is bekend van o.a. The Terminator

Releasedatum

Een release in 2024 kunnen we helaas gevoegelijk vergeten. Waarschijnlijk kunnen we pas naar seizoen 5 van Stranger Things kijken in de lente of vroege zomer van 2025. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.