Home > Artikel

Het Gouden Uur scoort dankzij Netflix nu internationaal

Article header image

Sinds de NPO-serie Het Gouden Uur op Netflix is beland, gooit het hoge ogen. De reeks met Nasrdin Dchar is zelfs op de lijst van best bekeken internationale Netflix-series terecht gekomen.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Gouden Uur prijkt onder de naam The Golden Hour op plek 6 in de top 10 met 2,5 miljoen views. 

Kijkcijfers

Het Gouden Uur werd vanaf oktober 2022 uitgezonden op NPO3. De reeks kreeg goede recensies, maar zoals bij wel meer series op NPO3, waren de kijkcijfers niet om over naar huis te schrijven. 

NPO

Het is leuk dat Het Gouden Uur een tweede kans heeft gekregen op Netflix, maar het blijft natuurlijk een vreemde zaak dat een door het publiek gefinancierde NPO-serie nu furore maakt op een commerciële streamingdienst. 

Terreuraanslag

De serie volgt Mardik (Dchar), een rechercheur die na een terreuraanslag in Nederland vermoedt dat zijn jeugdvriend iets met de zaak van doen heeft. Hij gaat op onderzoek uit.

Simon de Waal

De titel Het Gouden Uur slaat op het eerste uur na een terroristische aanslag. Dan is gevaar op een tweede aanslag het grootst. De serie werd geschreven door Simon de Waal die ook het spannende Sleepers op zijn naam heeft staan. 

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.